Tajlandski facelift

Tajlandski facelift je metoda stara preko 200 godina, zapravo se i danas smatra svojevrsnim brendom na Tajlandu, te ju nije dopušteno iznijeti izvan zemlje.  Spada u jednu od atrakcija medicinskog turizma.

Tajlandski narod odavno je shvatio kako se starenje kože događa zbog gubitka veziva potkožja pa su u potkožje uveli tanke niti koje su izazvale lokalnu upalu te nadoknadili izgubljeno vezivo i time pomladili kožu.

Tajlandski facelift je, dakle, nekirurška metoda pomlađivanja kože i potkožja. Postupak se sastoji u tome da se, za početak, koža namaže lokalnim anestetikom. Nakon toga tankim iglama različite dužine u potkožje se uvode resorptivne nazubljene niti. Svaka igla ima oznaku dužine niti tako da se nit u cijelosti uvede u potkožje na dubinu od 2 milimetra. S obzirom na to da tu nema živčanih završetaka i krvnih žila, zahvat je gotovo bezbolan i nije praćen krvarenjem. Za izvođenje cjelovitog face lifta vrata i lica potrebno je stotinjak igala. Aplikacija niti traje oko 2 sata, a pacijentica je sposobna uz minimalnu korekciju šminke gotovo odmah nakon zahvata obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.

Sam efekt je vidljiv odmah ali se zbog stvaranja novog veziva u potkožju efekt sve više poboljšava tijekom sljedećih 6 mjeseci. I zadržava se 3 do 4 godine. Potom se može ponoviti. Iz ovoga je razvidno zašto Tajlanđani izgledaju tako mladoliko, bez obzira na svoju stvarnu biološku dob.

O autoru

Povezane objave