Povećanje usana filerima

Što je povećanje usana hijaluronskom kiselinom?

Hijaluronska kiselina se nalazi u našem tijelu gdje ju koža prirodno sintetizira. Iako sama riječ kiselina zvuči odbojno i veže negativne konotacije kada je koža u pitanju, ona je neophodna za održavanje hidratantnosti i prenošenje vode kroz organizam. Gubitkom hijaluronske kiseline narušavamo elstičnost, zategnutost i zdravlje kože, a do smanjenja količine te kiselina najčešće dolazi s godinama. Upravo zbog svojih svojstava, povećanje usana se u posljednje vrijeme temelji na hijaluronskoj kiselini.

Priprema pacijenta

Povećanje usana treba biti dobro isplanirano radi ispunjenja pacijentovih očekivanja. Sukladno zahtjevima, kirurg odlučuje koju količinu preparata će koristiti. Vrlo je važno da očekivanja pacijenta budu realna jer manja količina kiseline podrazumijeva prirodniji izgled i brži oporavak. Osimt oga, važno je ustanoviti je li kandidat za zahvat bolovao od određenih bolesti poput dijabetesa ili lupusa, ima li oralni herpes, probleme sa krvi i vezivnim tkivom. Izostanak tij problema i bolesti je uvjet da se osoba podvrgne povećanju usana.

Tijek zahvata

Povećanje usana je jednostavan zahvat koji ne ostavlja dugotrajne i vidljive posljedice. Injekcijom se u usne najprije ubrizgava gel životinjskog porijekla koji sadrži hijaluronsku kiselinu, a zatim se gel biološki razgrađuje dok u potpunosti ne nestane iz usana. Za vrijeme razgradnje gela, hranjive tvari, kisik i hormoni nesmetano prolaze usnama te im daju prirodniji, zdraviji i puniji izgled.

Sam zahvat traje manje od pola sata.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Najvažnija značajka u fazi oporavka od zahvata je blaga oteklina koja se mora staviti pod tretman unutar prvih 48 sati nakon zahvata. Hladni oblozi sljedeći dan će najbrže ukloniti otoke. Sve ostale funkcije su uredne, a osoba može bez problema obavljati svakodnevne poslove. Nije poželjno stavljati kreme i ostalu šminku na lice nekoliko dana nakon zahvata.

Kada je riječ o rezultatu, on je praktički vidljiv odmah, ali nakon šest do devet mjeseci se tretman mora ponavljati kako bi punoća usana ostala postojana. Svakim sljedećim zahvatom povećanje usana duže traje.