Pomlađivanje vagine – vaginalna rejuvenacija

Što je pomlađivanje vagine?

Pomlađivanje vagine ili vaginalna rejuvenacija je kirurški postupak kojem se može podvrgnuti svaka žena nezadovoljna dužinom ili izgledom svojih stidnih usana.

Do potrebe za ovom vrstom “pomlađivanja” rodnice dolazi najčešće kod starijih pacijentica, ili pak kod mlađih pacijentica kojima su mišići rodnice i međice uslijed poroda previše opušteni. No, kandidatkinja može biti svaka žena koja želi poboljšati spolnu ugodu ili je pak nezadovoljna izgledom vanjskog spolovila.

Priprema pacijenta

Unutar mjesec dana prije zakazanog termina pomlađivanja vagine potrebno je obaviti konzultacijski pregled s liječnikom, prilikom čega je potrebno napomenuti i lijekove koji se moguće kontinuirano koristite, kao i kronične bolesti i alergije.

Na istom pregledu s liječnikom definirat će se i očekivanja i želje pacijenta te dobiti informacije o postoperativnom razdoblju.

Tijek zahvata

Pomlađivanje vagine, odnosno vaginalna rejuvenacija je jednosatni ambulantni zahvat koji se izvodi u lokalnoj ili spinalnoj anesteziji, što znači da je pacijentica tijekom zahvata budna i kontaktibilna. Sâm zahvat podrazumijeva mikrokiruršku tehniku koja izaziva minimalno krvarenje i dozvoljava vrlo brzo zacjeljivanje.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Oticanje je moguće tri do četiri dana nakon zahvata te u potpunosti nestaje nakon nekoliko tjedana. Pacijentica se vrlo brzo može vratiti uobičajenim svakodnevnim aktivnostima, dok se spolni odnosi ne preporučuju tijekom prva dva do tri tjedna nakon zahvata.

Ožiljci su nevidljivi, a rizik od komplikacija vrlo malen ukoliko se pacijentica pridržava svih uputa i savjeta liječnika.