Što je liposukcija?

Liposukcija je jedan od najpopularnijih estetskih zahvata kojim možete promijeniti najviše dijelova tijelova. Izvodi se radi odstranjivanja masnoga tkiva aspiracijom uz pomoć negativnog tlaka. Ovom tehnikom možete ukloniti višak masnog tkiva s trbuha, stražnjice, leđa, grudi, udova i ostalih dijelova tijela. Iako je liposukcija većinom odabir žena, ona je sve popularnija i među muškarcima koji žele oblikovati tijelo i kojima višak masnoća predstavlja značajan problem.

Priprema pacijenta

Liposukcija je jedan od zahvata za koji se valja kvalitetno pripremiti kako bi rezultati bili što bolji, a rizik od komplikacija u potpunosti smanjen. Najbolji način za pripremu jesu konzultacije s kirurgom. Upoznavanje kirurga s poviješću bolesti, eventualnim alergijama i životnim stilom, pomoći će pri upoznavanju pacijenta s važnim informacijama. Prestanak pušenja i uzimanje lijekova poput Aspirina i Andola obavezna su praksa preoperativnog razdoblja. 8 sati prije zahvata se ne smiju konzumirati jela i pića. Vrlo je važno da očekivanja pacijenta budu realna. Lipoukcija ne mora nužno smanjiti Vašu kilažu, već služi preoblikovanju dijela tijela s kojim niste zadovoljni. Ukoliko su Vaša očekivanja realna, liposukcija će pomoći podizanju samopouzdanja, ali i doprinijeti poboljšanju zdravstvenog stanja.

Tijek zahvata

Liposukcija se izvodi pod općom anestezijom, a duljina zahvata ovisi o površini tijela koju želite korigirati. zahvat je prilično jednostavan, a obavlja se na način da se najprije napravi kratki rez, a zatim se liposuktorom usisava višak masnog tkiva kroz kanile koje se koriste pri zahvatu.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Oporavak traje do 6 tjedana. Nakon operacije je potrebno nositi steznik i usku odjeću radi smanjenja oteklina i krvarenja.Upravo su otekline i krvarenja glavni problemi postoperatvinog razdoblja koji mogu trajati i do nekoliko tjedana. Unatoč tome, već dan nakon zahvata je poželjno početi s vježbama i fizikalnom terapijom kako bi se oporavak ubrzao, a rezultati postali vidljiviji. Kroz cijeli proces oporavka će Vas voditi naše stručno osoblje koji će redovito obavljati kontrolne preglede.

Rezultati
Rezovi mogu biti prisutni na tijelu od 6 do 12 mjeseci nakon operacije.

U međuvremenu će rezultati svakim danom postajati sve vidljiviji, a većina korisnika ove usluge je vrlo zadovoljna učinjenim promjenama.