Plastika otkrivanja dražice

Plastika otkrivanja dražice

Osim vaginoplastike koja je prvenstveno funkcionalna operacija, u estetske operacije u ginekologiji sve češće se izvode: labioplastike,  himenoplastika i plastika otkrivanja dražice. Ova zadnja je hit operacija s naglim trendom porasta.
Otkrivanje dražice , “unhooding clitoris”, je zapravo obrezivanje prepucija oko dražice koje se izvodi samostalno ali najčešće zajedno s labioplastikom. Višak okolne sluznice u naborima malih usana uklanja se najčešće paralelnim rezom. Operacija se izvodi uglavnom u lokalnoj anesteziji ali katkad i u dubokoj anesteziji. Zahvat traje otprilike sat vremena. Pacjentica je nakon zahvata sposobna ići na kućnu njegu.
Komplikacije su rijetke tipa povremenog krvarenja ili infekcije rane.  S obzirom na dobru prokrvljenost oporavak je brz, nakon tjedan dana pacjentica je sposobna za aktivnosti.
Gledajući funkcionalnu strukturu građe dražice i okolne sluznice, priroda je naborima sluznice zaštitila ovako osjetljivi organ kao što je dražica (klitoris). Slično kao i u slučaju funkcije prepucija oko glansa penisa. Iako danas vrlo popularno, posebno u području industrije seksa, obrezivanje za zapravo izravno miješanje u prirodnu građu spolnog organa. Funkcionalno gledano ovaj estetski zahvat spada u red onih manje štetnosti. Ipak, cilj je, osim ljepšeg izgleda, postići pojačanu osjetljivost ovako “ogoljenog” osjetilnog organa.

O autoru

Povezane objave