Lasersko pomlađivanje lica

Lasersko pomlađivanje lica

Lasersko pomlađivanje lica je neinvazivni tretman koji se najviše preporučuje osobama s plitkim borama, ožiljcima od akni, mitesera ili sličnih ozljeda, kao i kod kože koja je nakon podizanja lica ostala bez osjeta.

U pitanju je nova, vrlo učinkovita tehnika koja se u pravilu može primijeniti na bilo koji dio tijela, no najčešće se primjenjuje na licu i vratu. Uz pomoć lasera potiče se proizvodnja kolagena, stimulira se koža i uklanja crvenilo, pjege, proširene pore i gruba koža. Na taj se način licu vraća prirodni svjež izgled.

 

Priprema pacijenta

Budući da je riječ o neinvazivnom postupku, za lasersko pomlađivanje lica nisu potrebne opsežnije pripreme. Dva tjedna prije tretmana ne preporučuje se korištenje solarija, kao ni dugotrajnije izlaganje sunčevoj svjetlosti lica ili vrata.

Važno: neposredno prije tretmana potrebno je područje koje će biti tretirano temeljito očistiti od tragova krema, šminke i sličnog.

 

Tijek zahvata

Prije početka postupka pacijentu će se temeljito očistiti koža lica i staviti zaštita za oči, a potom nanijeti i gel na bazi vode. Na području tretmana laser će emitirati visokointenzivnu svjetlost koja će djelovati u dubljim slojevima kože, istovremeno grijući dublje područje i hladeći površinski sloj te stimulirajući stvaranje novog kolagena i elastina.

 

Tijek oporavka i korisni savjeti

Nekoliko minuta nakon tretmana može se pojaviti blago crvenilo i upala kože. Riječ je o pojavi koja ne bi smjela trajati dulje od jednog sata. Do sljedećeg dana preporučuje se izbjegavati kreme, šminku i drugu kozmetiku na tretiranom području. Kod jačih reakcija kože, treba izbjegavati navedeno sve dok simptomi u potpunosti ne nestanu. Kožu je potrebno prati samo u vodi, bez jakih sapuna i grubljeg trljanja. Tijekom dana važno je izbjegavati i sunčanje.

Savjet: ako je nelagoda ili iritacija tijekom prvih 24 sata oporavka jače izražena, slobodno se mogu koristiti hladni oblozi na tretiranom području.

O autoru

Povezane objave