Uklanjanje tetovaža

Što je uklanjanje tetovaža?

Tetovaže su stoljetna opsesija mnogih ljudi. Uklanjanje tetovaža nije opsesija, ali je često savršen korektiv nekadašnjih stavova, ideja i razmišljanja koja ste vremenom promijenili, a htjeli ste ih tetovirati na kožu. Uklanjanje tetovaža je zapravo uklanjanje pigmenata koji se tetoviranjem unos epo dkožu stvarajući željene oblike vidljive na čovjeku.

U početku je uklanjanje tetovaža bio zahtjevan zahvat koji je ostavljao ožiljke, no pojavom lasera, uklanjanje tetovaža je postalo u pravilu rutinski tretman.

Priprema pacijenta

Naši stručnjaci će obaviti s Vama konzultacije prije samog tretmana kako bi Vas upoznali sa svim detaljima i odgovorili Vam na sva postavljena pitanja. Svim pacijentima savjetujemo da na operaciju dolaze s čistom i nemasnom kožom, što podrazumijeva izbjegavanje raznih preparata i hidratizirajućih krema. Važno je da u tjednu prije zahvata niste pili određene lijekove koji mogu smanjiti viskoznost krvi. Što se jela i pića tiče, njih treba izbjegavati otprilike šest sati prije opeeracije.

Tijek zahvata

Uklanjanje tetovaža traje vrlo kratko, u prosjeku 15-ak minuta, ovisno o veličini tetovaže. Suvremena tehnologija je smanjila bolnost samog zahvata na najnižu razinu pa pacijent može osjetiti samo lagano peckanje. Eventualno žarenje se minimalizira hlađenjem kože zrakom. Ponekad čak nije niti potrebna lokalna anestezija, iako se kirurg može odlučiti za upotrebu, ukoliko procijeni da je potrebna. Ona se koristi u slučajevima kada je osobna posebno osjetljiva ili je tetovaža na osjetljivom mjestu.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Nakon tretmana, od neizmjerne je važnosti pridržavati se doktorskih savjeta. To se posebice odnosi na održavanje higijene u danima nakon operacije. Tjedan dana nakon zahvata ožiljak i iritacija mogu biti prisutni na koži, ali tretiranje o kojemu ćete biti podrobno informirani će ubrzati proces oporavka. Prvi potpuni rezultati i nestajanje ožiljaka te iritacija budu vidljivi za 30-ak dana, a svaki daljnji tretman ostavlja manje i kraće nuspojave.

Rezultati
Za potpuni rezultat, često je potrebno više tretmana. Broj tretmana i mogućnost otklanjanja tetovaža u cijelosti, ovisi o nekoliko čimbenika. Veće i amaterske tetovaže te tetovaže u boji zahtijevaju veći broj tretmana kako bi se u potpunosti uklonile. Uklanjanje tetovaža je lakše i brže ako se radi o jednobojnim, manjim i profesionalnim tetovažama. Također, sposobnost organizma da odbaci uništeni pigment, odnosno reakcija kože je vrlo važna za brži proces nestajanja tetovaža.