Tajlandski face lift

Što je tajlandski facelift?

Tajlandski face lift je metoda stara preko 200 godina, zapravo se i danas smatra brendom na Tajlandu, te ju nije dopušteno iznijeti van zemlje. Spada u jednu od atrakcija medicinskog turizma.

Tajlandski narod shvatio je da se starenje kože sastoji od gubitka veziva potkožja pa su u potkožje stavili niti koje su izazvale lokalnu upalu te nadoknadili izgubljeno vezivo i time pomladili kožu.

Tijek zahvata

Tajlandski face lift je nekirurška metoda pomlađivanja kože i potkožja. Lokalnim anestetikom se namaže koža. Tankim iglama različite dužine u potkožje se uvode resorptivne nazubljene niti. Svaka igla ima oznaku dužine niti tako da se nit u cijelosti uvede u potkožje na dubinu od 2 milimetra. S obzirom na to da tu nema živčanih završetaka i krvnih žila, zahvat je gotovo bezbolan i nije praćen krvarenjem. Za izvođenje cjelovitog face lifta vrata i lica potrebno je stotinjak igala. Aplikacija traje oko 2 sata, pacijentica je sposobna uz minimalnu korekciju šminke obavljati svoje svakodnevne aktivnosti.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Sam efekt je vidljiv odmah ali se zbog stvaranja novog veziva u potkožju i poboljšava tijekom sljedećih 6 mjeseci. I zadržava se 3-4 godine. Potom se može ponoviti. Iz ovoga je evidentno zašto Tajlanđani izgledaju “vječno mladi”.