Mezoniti neinvazivni lifting lica

Što je mezoniti neinvazivni lifting lica?

Mezoniti, odnosno tretman lica mezonitima je neopreativni tretman koji polučuje odlične rezultate, a ne nosi sa sobom rizike kakve nosi operacija. Mezoniti su u svojoj biti niti, vlakna koja pomlađuju i zatežu kožu. Izrađeni su od materijala polydioxanone koji se sam razgrađuje ispod površine kože, a ne izaziva alergijsku reakciju. Zbog svoje izvrnosti i pogodnosti, polydioxanone se koristi kod operacije srca i krvnih žila. Niti od tog materijala se mezonitskim tretmanom iglom uvode pod kožu te na taj način potiču razvoj novog kolagena koji je ključan za pomlađivanje kože. Mezoniti se prije razgradnje pod kožom nalaze otprilike 6 mjeseci.

Ovaj je tretman najprirodniji način stvaranja kolagena.

Priprema pacijenta

Mezonitski tretman je izbor osoba koje se ne žele podvrgnuti face liftingu ili botoksu nego neopreativnom tretmanu. Najčešći pacijenti su osobe iznad 35 godina života, pripadnici obaju spolova. Oporavak je, o čemu ćete više pročitati, kratkotrajan i bezbolan, rizici su minimalni, a komplikacija nema. Zato su mezoniti sve popularniji među ljudima koji žele ukloniti bore te korektirati kožu, ponajviše u području očiju i usana.

Tijek zahvata

Mezonitski tretman je kratkotrajan, bezbolan i ugodan. Područje na kojem se tretman provodi se prije unošenja niti namaže anestetskom kremom, a u nekim slučajevima se koristi lokalna anestezija. Zatim se iglama pod kožu oprezno unose mezoniti, nakon čega slijedi jednodnevni oporavak.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Možemo reći kako oporavka i nema, ali ponekad je dobro preskočiti svakodnevne obaveze na jedan dan. Ukoliko se radi o unošenju većeg broja mezonita pod kožu, moguće je primijetiti modrice na području lica koje traju jedan ili dva dana.

Rezultati
Prvi rezultati su trenutačno vidljivi, a potpuni nastupaju za 3 mjeseca. To je, naime, razdoblje potrebno za stvaranje novog kolagena koje je potaknuto mezonitima. Zadovoljstvo rezultatima je najčešće nakon samo jednog tretmana, ali neke osobe se odlučuju na još pokoji zahvat.

Djelovanje mezonita traje do 2 godine.