Lasersko pomlađivanje lica

Što je lasersko pomlađivanje lica?

Lasersko pomlađivanje lica je neinvazivni tretman koji se, prvenstveno, preporučuje osobama s plitkim borama, ožiljcima od akni, mitesera ili sličnih ozljeda, kao i kod kože koja je nakon podizanja lica ostala bez osjeta.

U pitanju je nova, učinkovita tehnika koja se u pravilu može primijeniti na bilo koji dio tijela, no najčešće se primjenjuje na licu i vratu. Uz pomoć lasera potiče se proizvodnja kolagena, stimulira se koža i uklanja crvenilo, pjege, proširene pore i gruba koža, pritom, vraćajući licu svjež izgled.

Priprema pacijenta

Budući da je riječ o neinvazivnom postupku, za lasersko pomlađivanje lica nisu potrebne opsežnije pripreme. Dva tjedna prije tretmana ne preporučuje se korištenje solarija, kao ni dugotrajnije izlaganje sunčevoj svjetlosti ili sunčanje.

Neposredno prije tretmana potrebno je područje koje će biti tretirano temeljito očistiti od tragova krema, šminke i sličnog.

Tijek zahvata

U Poliklinici Superiora prije samog postupka pacijentu će se temeljito očistiti koža lica i staviti zaštita za oči, a potom nanijeti i gel na bazi vode. Na području tretmana laser će emitirati visokointenzivnu svjetlost koja će djelovati u dubljim slojevima kože, istovremeno grijući dublje područje i hladeći površinski sloj te stimulirajući stvaranje novog kolagena i elastina.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Nekoliko minuta nakon tretmana može se pojaviti blago crvenilo i upala kože, no u pitanju je pojava koja ne bi smjela trajati dulje od sata. Do sljedećeg dana preporučuje se izbjegavati kreme, šminku i drugu kozmetiku na tretiranom području, a kod jačih reakcija kože sve dok simptomi u potpunosti ne nestanu. Kožu je potrebno prati samo u vodi, bez jakih sapuna i grubljeg trljanja, a tijekom dana je potrebno izbjegavati i sunčanje.

Ako je nelagoda tijekom prvih 24 sata oporavka jače izražena, slobodno se mogu koristiti hladni oblozi na tretiranom području.