Što je LABIOPLASTIKA – Estheticon?

Labioplastika je estetski tretman preoblikovanja stidnih usana. Usne su dio stidnice koji se naziva još i labije, a upravo one mogu biti razlog određenih smetnji kod osoba ženskog spola, pogotovo nakon poroda. Višak kože na labijama je najčešći problem zbog kojeg se žene odlučuju obaviti labioplastiku. Estetska promjena, osim što poboljšava izgled, također otklanja probleme do kojih dolazi tijekom spolnog odnosa ili sportske aktivnosti. Labioplastika tako može umanjiti bol koja nastaje zbog suhih usana koje se znaju uvlačiti u vaginu i tako uzrokovati bol.

Priprema pacijenta

Punoljetne žene su najbolji kandidati za zahvat. Labioplastika je najšeći odabir žena koje nakon poroda žele korigirati izgled usana. Ipak, za ovaj se zahvat odlučuju i mlađe osobe koje imaju problema s disfunkcionalnošću stidnice. Stoga se labioplastikom postiže preoblikovanje i smanjenje usana te tkiva oko otvora. Sužavanje promjera znatno povećava užitak tijekom spolnog odnosa. Nebrojene prednosti zahvata i vrhunski rezultati su razlog zbog kojeg je povjerenje u zahvat sve veće.

Tijek zahvata

Pripreme započinju konzultacijama i razgovorom kroz koji se određuju očekivanja pacijenta i na kojima kirurg upoznaje pacijenta s korisnim informacijama. Labioplastika zahtjeva nekoliko preoperativnih pretraga kao što su anesteziološki pregled i nalaz krvi. Također, potrebno je naglasiti kako se u razdoblju prije operacije ne preporuča konzumiranje lijekova poput Aspirina i Andola zbog njihovog djelovanja na sastav krvi. Nakon što se kirurg na temelju rezultata pretraga uvjeri u spremnost pacijenta da se podvrgne operaciji, dolazi do određivanja točnog vremena operacije. Labioplastika je bezopasan zahvat i može ga se izvoditi pod lokalnom anestezijom. U nekim se slučajevima doktor može odlučiti za opću, ali te su situacije rijetkost. Prosječno govoreći , zahvat traje sat vremena, ali s obzirom da se radi o vrlo osjetljivom području, dodatni oprez može produžiti trajanje zahvata.Završetak operacije je također osjetljiv jer šivanje rubova mora biti izvedeno besprijekorno kako bi se spriječilo krvarenje u postoperativnom razdoblju.

Logično je da svaka osoba drukčije percepira vidljivost rezultata, ali velika većina pacijentica je u potpunosti zadovoljna učinjenim promjenama.
Ljepši estetski izgled i poboljšana funkcionalnost zadovoljavaju pacijentice kojima se u konačnici popravlja i samopouzdanje. Stoga se u uspješnost zahvata, ukoliko se pridržavate svih savjeta, nema razloga sumnjati.

Oporavak
Oporavak je relativno kratkotrajan i lak. Unutar 10-ak dana nakon operacije možete očekivati manje bolove, peckanja i nelagodan osjećaj, a savjeti kirurga će vam pomoći da što lakše prebrodite navedene probleme.

Zahvaljujući mekim i samoraspadajućim šavovima te preporučenim kremama i mastima, oporavak će biti kratkotrajan, a rezultati vidljiviji.