Što je dermapen?

Dermapen je specijalna nekirurška terapija mikroiglicama koje pomlađuju kožu prirodnim putem, potiču regeneraciju i stvaranje kolagena i elastina te joj vraćaju mladenački sjaj. Istovremeno, poticanjem regeneracije Dermapen se koristi i u ublažavanju bora, ožiljaka i strija.

Dermapen radi na principu jednokratnih, kirurških mikroiglica koje, vibrirajući pod posebnim kutem te minimizirajući nelagodu, stimuliraju proliferaciju kolagena u stanicama zaslužnim za obnovu kože, pritom maksimalno štiteći kožu čak i na teže dostupnim mjestima.

Budući da su u pitanju sićušni ubodi ne dolazi do stvarnog oštećenja tkiva, a kolagenska vlakna i kapilare postepeno potiču nastanak nove mlade kože, pritom, umanjujući neestetske promjene. Riječ je o procesu čiji se prvi rezultati uočavaju nakon otprilike mjesec dana, a maksimalni učinak, uslijed sazrijevanja kože, bit će vidljiv nakon dvije godine.

Dermapen je terapija u potpunosti bez kontraindikacija i komplikacija te se savjetuje pacijentima koji imaju probleme s borama, strijama, ožiljcima od akni, opeklina ili operacija, kao i kod osoba koje žele pomladiti i zategnuti svoju kožu.

Priprema pacijenta

Prije zahvata potrebno je obaviti konzultacijski pregled u Poliklinici Superiora, kako bi se s kirurgom utvrdile želje i očekivanja pacijenta. Budući da je Dermapen nekirurška terapija koja se izvodi bez anestezije, nisu potrebne opsežnije pripreme.

Uoči same terapije nužno je odstraniti kozmetiku s kože lica.

Tijek zahvata

Terapija započinje temeljitim čišćenjem kože odgovarajućim proizvodima, nakon čega slijedi enzimatski piling koji će ukloniti rožnati sloj kože. Koža lica se, potom, dezinficira, a zatim se nanosi Reviderm Hyaluron Hydro Balance ampula koja pospješuje penetriranje hijaluronske kiseline dublje u kožu. Terapija se izvodi horizontalnim i kružnim pokretima, a po svršetku koža se tretira hranjivom, umirujućom dermokozmetikom prilagođenoj tipu kože.

Za optimalne rezultate, Dermapen tretman se preporučuje ponoviti svakih dva tjedna do mjesec dana, a maksimalno 10 puta u kontinuitetu.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Prvih sat do dva po svršetku terapije tretirana koža će biti crvena, upaljena i toplija na dodir, no crvenilo i ostali simptomi u potpunosti će se povući unutar 24 sata nakon tretmana.

Neposredno nakon Dermapen terapije potrebno je izbjegavati solarij, sunčanje na direktnoj sunčevoj svjetlosti i grubo čišćenje lica.

Za optimalne rezultate nužno je pratiti savjete liječnika te redovito koristiti preporučenu dermokozmetiku.