Dermalni fileri JUVEDERM

Što su dermalni fileri JUVEDERM?

Dermalni fileri su kožna punila kojima se, kako im i naziv sugerira, pune bore i tako uklanjaju znakovi starenja. Dermalni fileri su vrlo djelotvorni jer djeluju na bazi hijaluronske kiseline. Upravo je hijaluronska kiselina, koja se inače nalazi u tijelu u drešenim količinama, ključ usporavanja procesa starenja hidratizacijom. Njima se također mogu podignuti obrazi, popuniti usnice i omekšati grubu kožu. Kao završno djelovanje, dermalni fileri u konačnici potiču stvaranje kolagena koji je neophodan za zdravlje i funkcionalnost kože.

Genetika i način života određuju godine u kojima se prvi puta pojavljuju problemi s borama i starenjem kože. Hijaluronski dermalni fileri ne narušavaju prirodnost kože, a većina osoba ih prvi puta koristi u kasnim dvadesetim godinama života.

Priprema pacijenta

Fileri se mogu primijeniti u području između nosa i usta, usta i brade, okolini usana, ispod očiju i na obrazima. Popunjavanjem bora se automatski uljepšavaju i crte lica. Inače se hijaluronskom kiselinom mogu ostvariti drastične promjene na cijelom području lica i vrata koje rezultiraju cjelokupno mlađim i svježijim izgledom kože. Ponekad se dermalni fileri koriste i za pomlađivanje kože u području dekoltea.

Tijek zahvata

Fileri se ubrizgavaju pod kožu na željenom području pomoću tankih iglica, a promjene su trenutno vidljive pacijentu. Sam zahvat traje između 45 i 60 minuta. Prije zahvata kirurg stavlja anestetsku kremu na lice kako pacijent ne bi osjetio ubode. Prije tretmana je potrebno ukloniti svu šminku s lica i područja koje se stavlja pod tretman.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Oporavak je vrlo jednostavan. Posttretmansko crvenilo se povlači nakon nekoliko sati, a podlijevi i otoci mogu biti prisutni nekoliko dana. Prvi rezultati su vidljivi već nakon nekoliko dana, a potpuno zadovoljstvo učinjenim, pacijenti iskazuju dva tjedna poslije zahvata. O eventualnim komplikacijama je potrebno obavijestiti doktora kako bi pravovremeno spriječili dugotrajan oporavak.

Trajnost rezultata je otprilike 12 mjeseci, i tada se preporuča ponoviti tretman.