PRP pomlađivanje vrata

Što je PRP pomlađivanje vrata?

PRP pomlađivanje vrata jest potpuno prirodan tretman u kojem se uz pomoć krvne plazme bogate trombocitima rješavaju brojni problemi, uključujući liječenje oštećenog tkiva, ligamenata i kostiju, alopecije, uklanjanje bora i tragova akni, pa i pomlađivanje vrata, dekoltea i lica.

PRP je engleska kratica izvedena iz “Platelet Rich Plasma”, a radi se o vrsti regenerativne medicine koja ima niz prednosti: brz oporavak bez ožiljaka, gotovo nikakav rizik od alergijske reakcije te vrlo mala mogućnost iritacije, budući da se za tretman koristi krv samog pacijenta.

Ukratko, organizmu se daje mogućnost da vlastitim snagama počne raditi u korist samoga sebe, ciljajući mjesta koje pacijent sam odabere.

Priprema pacijenta

Prije zahvata potrebno je obaviti konzultacijski pregled u Poliklinici Superiora, na kojem će pacijent liječniku objasniti svoje želje i očekivanja.

PRP pomlađivanje vrata izvodi se bez opće anestezije, nisu potrebne opsežnije pripreme, no važno je napomenuti moguće alergije, kronične bolesti i lijekove koji se kontinuirano koriste, kao i ranije zahvate kojima se pacijent podvrgnuo.

Tijek zahvata

PRP terapija se izvodi bez opće anestezije, uz moguće korištenje lokalnog anestetika, a čitav proces zajedno s pripremom i oporavkom traje do dva sata.

PRP pomlađivanje vrata započinje vađenjem manje količine krvi pacijenta iz koje se, potom, priprema plazma bogata trombocitima. Krv se, potom, podvrgava specijalnoj centrifugi tijekom koje se proizvodi potrebna plazma. Taj proces traje oko 20 minuta. Kad je PRP spreman, plazma se pomoću vrlo tankih igala ubrizgava u kožu na željenu dubinu. Ubodi na području vrata nisu bolni i ne zahtijevaju lokalnu anesteziju.

Postupak je za najbolje rezultate potrebno ponoviti u prosjeku tri puta, s razmakom od oko šest tjedana.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Neposredno nakon zahvata moguća je tek kratkotrajna pojava crvenila, blage otečenosti i nelagode, zbog čega je moguće koristiti jedan dan oporavaka. Ipak, većina pacijenata već istoga se dana vraća svojim uobičajenim aktivnostima bez ikakvih problema.

Koža je prvih tjedana nakon tretmana već vidljivo svježija, boljeg tonusa i vlažnosti, a u sljedećih tri do šest mjeseci, zahvaljujući novom kolagenu i krvnim žilama, vidljivo se “brišu” neželjene linije i bore.

Za konačne rezultate bit će, dakle, potrebno nešto strpljenja, no PRP metoda pomlađivanja vrata je terapija s dugoročnim učinkom, čiji će se rezultati jasno vidjeti i do dvije godine nakon zahvata. Nakon toga, za održavanje postignutog učinka, dovoljno će biti ponoviti jedan tretman godišnje.