Što je povećanje penisa?

Elongacija i augmentacija penisa su tretmani povećanja penisa kojima se muški spolni organ produžava i povećava mu se obujam. Radi se o zahvatu kojim se ostvaruje povećanje penisa za 2 do 5 centimatara. Presijecanjem suspenzornog ligamenta potkožni dio postaje aktivan te se tako penis produžava. Osim produživanja penisa, moguće je i povećati njegov obujam. Obujam se povećava na način da se masno tkivo ili silikon ubrizgaju u penis.

Uz povećanje penisa za 2 do 5 centimatara, elogancijom i augmentacijom se obujam penisa može povećati za 30%.

Zašto povećanje penisa?
Najveći broj pacijenata povećava penis radi seksualne funkcije. Seksualna ugoda, reprodukcija i mokrenje se mogu nesmetano obavljati i s manjom veličinom penisa. Kada se govori o prosječnoj veličini penisa, ona kod odraslih osoba iznosi između 8 i 11 centimetara, odnosno između 15 i 18 centimetara u erekciji. Povećanje penisa uzrokuje fiziološko poboljšanje i bolji vizualni dojam kod žena, što je muškarcima vrlo važno i za samopouzdanje i za cjelokupni psihološki učinak.

Veličina i debljina penisa sigurno doprinose boljem osjećaju, samopouzdanju i seksualnom životu, što je razlog zašto se muškarci odlučuju na ovaj estetski tretman.

Priprema pacijenta

Konzultacije i dogovori o povećanju penisa su standardni dio preoperativne faze. Ono što mnoge zanima je diskrecija. Ona je u našoj poliklinici zajamčena kao i stručni savjeti i odgovori na sva Vaša pitanja. Područje oko penisa je potrebno obrijati prije operacije, kao što je nužno provjeriti labaratorijske nalaze krvi i urina te učiniti EKG pretragu. Povećanje penisa se može izvesti pod lokalnom anestezijom, ali ponekad se kirurg može odlučiti i za opću.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Postoperativni proces započinje 24 sata nakon operacije kada se iz operiranog područja vadi dren. Prilikom operacije se za šivanje koriste biorazgradivi konci koji sami nestaju desetak dana nakon zahvata. Moguće otekline mogu trajati dva tjedna.

Potpuni oporavak je realno očekivati nakon 6 tjedana. Unutar tog razdoblja nije preporučljivo prakticirati spolni odnos.