Laserska epilacija dlaka

Laserska epilacija dlaka?

Lasersko uklanjanje dlaka ili laserska epilacija je najsigurniji, najbrži, najefikasniji i najbezbolniji način odstranjivanja dlaka s tijela. Glatko tijelo, a pogotovo glatke noge, želja su većine žena, a lasersko uklanjanje dlaka im omogućuje jednostavno i trajno uklanjanje dlačica na svim područjima tijela.

 

Zašto laser?
Laser svojom energijom može prodrijeti i do nekoliko milimetara ispod kože te tako uništiti sam korijen dlačice, odnosno njezine matrične stanice. Tim se spriječava ponovni rast dlake. Diodni laser svojim intenzivno pulsirajućim zrakama bezbolno dopire do folikula dlake i vrlo efektivno spriječava ponovni rast pa je zato lasersko uklanjanje dlaka izbor velike većine naših klijenata.

Priprema pacijenta

Osobe svijetlije puti sa tamnijim dlačicama češće i brže primjećuju dobre rezultate. Ipak, bez obzira na put, nekoliko radnji dan prije uklanjanja može olakšati tretman. Preporuča se brijanje dlačica bez čupkanja, izbjegavanje solarija i tamnjenja kože te tuširanje prije tretmana kako bi se sa tijela uklonili šminka, dezodoransi i slično. Naravno, konzultacije s našim stručnjacima prije epilacije su obavezan dio cjelokupnog procesa.

Tijek zahvata

Trajanje tretmana ovisi o veličini područja na kojem uklanjate dlake. Lasersko uklanjanje dlaka može biti završeno i za nekoliko minuta ukoliko je riječ o primjerice području oko usta, dok za veća područja poput leđa, tretman može trajati i do sat vremena.

Samo uklanjanje je bezbolno zahvaljujući tehnologiji koja poništava toplinu i lagane osjećaje uboda.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Svaki pojedinac, ovisno o koži, boji i strukturi dlaka može primijetiti drugačije pojave nakon tretmana, ali svi su bezopasni. Blaga iritacija kože ili crvenilo su mogući kod ljudi s osjetljivijom kožom. Osim toga, moguće je da će se zahvat, da bi rezultat bio potpun, morati ponoviti nakon nekoliko mjeseci. To ovisi o mnogo raznih čimbenika pa i o genetskim predispozicijama. Osim toga, nakon tretmana ne preporučamo izlaganje kože suncu.

U slučaju neželjenih pojava, naše stručno osbolje Vam stoji na raspolaganju.