Silhouette Soft konci za lifting lica

Što su silhouette soft konci za lifting lica?

Silhouette Soft konci za lifting lica su specijalna nekirurška tehnologija koja predstavlja novi koncept u pomlađivanju lica. Proizvedena u SAD-u, Silhouette Soft istovremeno podiže i regenerira kožu, djelovanjem dvosmjernih resorptivnih niti.

Ovaj neinvazivni tretman je razvijen uslijed šestogodišnjeg iskustva upotrebe suspenzijskih niti u rekonstruktivnoj i estetskoj kirurgiji, a zbog svoje jednostavnosti, brzog oporavka i sjajnih, odmah vidljivih rezultata sve je popularniji diljem svijeta.

Silhouette Soft konci za lifting lica prvenstveno su namijenjeni osobama srednje pa i mlađe životne dobi, ženama i muškarcima koji žele ispraviti blago opuštanje kože lica i vratiti svježinu svom izgledu – sve bez dugog oporavka i boravka u bolnici.

Ovaj se tretman, ipak, ne preporučuje osobama kod kojih je “obješeni” izgled lica uzrokovan hipertrofijom uslijed starenja ili pak pretankom kožom koja ukazuje na nedostatak masnog tkiva. U tim slučajevima liječnik će preporučiti neki od ostalih, adekvatnijih zahvata.

Po potrebi i željama pacijenta, Silhouette Soft tretman se može kombinirati i s dermalnim filerima i botoksom.

Priprema pacijenta

Uoči zakazanog termina potrebno je obaviti konzultacijski pregled, prilikom kojeg je potrebno spomenuti i lijekove koji se moguće kontinuirano koriste. Zbog opasnosti od pojačanog krvarenja i pojave hematoma preporučuje se izbjegavanje lijekova koji utječu na koagulaciju krvi, a 10 dana prije samog zahvata preporučuje se i prestanak pušenja.

Šest sati prije same operacije ne smije se konzumirati piće niti jelo, a na sam dan zahvata hidratantne kupke potrebno je zamijeniti običnim sapunom ili gelom.

Tijek zahvata

Budući da je neinvazivan, zahvat se izvodi u liječničkoj ambulanti, u lokalnoj anesteziji koja se primjenjuje na mjestima na kojima se umeću Silhouette Soft konci, odnosno na mjestima gdje završavaju. Postupak traje oko sat vremena, tijekom kojih će liječnik uz pomoć igle, na dubini od 3 do 5 milimetara, pod kožu pažljivo umetnuti jednu ili više niti.

Niti će na mjestu držati tzv. resorptivni čunjići, a liječnik će, potom, nježnim pritiscima rukom oblikovati tretirano područje kako bi postigao željeni rezultat.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Budući da je riječ o razmjerno jednostavnoj, nekirurškoj metodi, oporavak je vrlo brz, a pacijent se svojim svakodnevnim obvezama može vratiti već sat vremena nakon zahvata.

Ipak, prva tri tjedna se preporučuje maksimalno “čuvati” lice. Konkretno, bilo bi dobro izbjegavati snažniji pritisak na kožu lica, uključujući grubo čišćenje lica. Bilo bi dobro pokrete lica smanjiti na minimum te u tom periodu nastojati spavati na leđima, s gornjim dijelom tijela u povišenom položaju.

Prvih pet dana nakon tretmana preporučuje se izbjegavati zahtjevnije fizičke aktivnosti, uključujući napornije vježbanje, potrebno je kosu prati nježno te pažljivo nanositi make up. Isto se odnosi i na brijanje kod muškaraca.

Masaže i druge tretmane, kao sunčanje, solarij, saunu i slično potrebno je izbjegavati dva do tri tjedna nakon tretmana.