PRP terapija matičnim stanicama

Što je PRP terapija matičnim stanicama?

Pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama je najprirodnija i najsigurnija metoda pomlađivanja kože. Matične stanice u PRP metodi efikasno obnavljaju kožu potičući intenzivnije stvaranje kolagena. Pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama je estetsko-korektivni zahvat primjenjiv na području lica, vrata, dekoltea i udova. Važnu ulogu u pomlađivanju igra i krv, odnosno trombociti. Oni su ključni za poboljšanje zdravlja kože te kao takvi usporavaju znakove starenja.

Krvna plazma
Pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama se bazira na funkciji krvne plazme. Upravo engleska skraćenica PRP (Platelet Rich Plasma) govori o plazmi bogatoj trombocitima. Naime, krva plazma je vanstanična tekućina koja ne sadrži leukocite i eritrocite, već trombocite, vodu, soli i bjelančevine – važne sastojke za obnovu i pomlađivanje kože.

Rast popularnosti

Pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama je revolucionarna metoda obnavljanja kože koja bilježi rapidni rast popularnosti u posljednjih nekoliko godina. Osim zbog najprirodnijeg načina kojim obnavlja kolagen, PRP tretman je privlačan i zbog raznolikosti područja tijela na kojima je primjnejiv.

Tako pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama može pomladiti izgled, smanjiti bore, ožiljke i strije, povećati usne, korigirati podočnjake i ukloniti celulit.

Tijek zahvata

Zahvat počinje vađenjem krvi iz koje se posebnim postupcima izdvaja krvna plazma. Zatim se stanice ubrizgavaju u kožu gdje započinje njihovo djelovanje. Dubinski ubrizgana plazma djeluje jače nego površinsko ubrizgavanje. Anestezija za PRP nije potrebna osim ukoliko se radi o pomlađivanju u području usana.

Ponavljanje tretmana Unatoč činjenici da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, potrebno ga je ponavljati radi dugotrajnosti rezultata. Preporuča se u narednim tjednima i mjesecima nakon prvog tretmana, isto ponoviti još 3 puta, a kada pomlađivanje postane vidljivo, održavati željenu razinu jednom godišnje.

Tijek oporavka i korisni savjeti

Pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama ne zahtijeva oporavak od tretmana. Ukoliko se radi o pomlađivanju na području lica, pacijentima savjetujemo jednodnevno mirovanje.

Nakon tretmana na ostalim dijelovima tijela, možete se isti dan vratiti svim aktivnostima.

Rezultati
Pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama brzo polučuje rezultate.

Zadovoljstvo pacijenata je veliko, a ono što je dodatna prednost ove vrste pomlađivanja jest kontinuirano i svakodnevno poboljšanje stanja kože.